www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MER-PA'da enkaz kaldırılıyor

MER-PA

Yoğun kar yağışından dolayı 31 Aralık akşamı çatısı çöken MER-PA'da enkaz kaldırma çalışmalarına başlandı.

Enkaz kaldırma çalışmalarının başlamasıyla alanda inceleme yaparak bir değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Hepinizin bildiği gibi maalesef 31 Aralık akşamı yaşadığımız yoğun kar yağışından dolayı Pazar yerindeki çatı çökmesiyle alakalı iş ve işlemleri devam ettiriyoruz. Esnafımızla toplandık, gerekli görüşmeleri yaptık. Bundan sonraki süreçte Perşembe ve Cuma pazarının devam etmesiyle alakalı stratejimizi belirledik. Beraberinde de esnafımızın mağdur olmaması adına AFAD’dan, Kaymakamlıktan ama özellikle ana konu olarak belediyeden yardım ve desteklerle ilgili konuları hallettik. İnşallah konuyla alakalı bugün meclis kararımızı da alıyoruz” dedi.

 

10 GÜN SÜRE VERİLDİ

Enkazın temizlenmesiyle alakalı anlaşmayı yaptıklarını ve müteahhit firmaya 10 gün süre verdiklerini ifade eden Aktaş, “10 günlük süre zarfında temizleme işlemi yapılacak. Biz bu arada projelendirme çalışmasını çok hızlı bir şekilde devam ettirip inşallah bahsettiğimiz süreler zarfında tekrar buranın ayağa kalkmasıyla alakalı gerekli işlemlerimizi yapmış olacağız” şeklinde konuştu.

 

ESNAFLA BİRLİKTE KARAR ALINACAK

MER-PA esnafına anlayışlı tavırları için teşekkür eden Aktaş, İnegöl Belediyesi olarak anında, hiç vakit kaybetmeden hemen olaya müdahale ettiklerini kaydederek esnaftan gönüllerinin müsterih olmasını istedi.  Henüz olayın üzerinden 1 haftalık bir zaman geçtiğini hatırlatan Aktaş, enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Son olarak projelendirme ile alakalı çalışmalarında esnafla birlikte alınacak karar doğrultusunda devam gerçekleştirileceğini söyleyen Aktaş gelişmelerden kamuoyunu bilgilendireceklerini de sözlerine ekledi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19